Презареждане на пожарогасител за Мерцедес

by / петък, 14 ноември 2014 / Published in Публикации
Презареждане на пожарогасител

Презареждане на пожарогасител за Mercedes-Benz.

Всички автомобили Мерцедес са оборудвани с фабричен пожарогасител Gloria, със специално място под седалката, което осигурява бърз и лесен достъп, като по този начин можете да реагирате своевременно за ранно овладяване на възникналия пожар. Мястото под седалката като габарит не предразполага подмяната му със стандартен пожарогасител, точно по тази причина много собственици са склонни да отделят значителни средства, за да си осигурят оригинален такъв.

Оригиналният пожарогасител за автомобил Мерцедес е Gloria – прахов  1кг с АВС прах. Снабден е с пластмасов защитен корпус на главата, който се отделя, чрез отстраняването на два щифта или за някои модификации – след развиване на струйника. В самия корпус също така има пластмасов защитен механизъм от две части.  На всички пожарогасители, които минат през сервиза за презареждане или техническо обслужване, добавяме стандартен шплент като допълнителна защита. Презареждане на пожарогасител за Мерцедес се осъществява с качествен гасителен агент АВС прах, със становище за гасителна ефективност, съгласно БДС EN 615:2009. Работното налягане от 14 атмосфери се зарежда през гнездото за манометъра, което е снабдено с игличка за задържане.

Цената за годишно техническо обслужване на пожарогасител Gloria, с включена заверка e 6.00лв с ДДС. Презареждане на пожарогасител с 1кг АВС прах е 1.99лв с ДДС и се извършва съгласно ISO 11602-2.

Можете да разгледате цените ни за зареждане на всички видове пожарогасители ТУК >>>

Презареждане на пожарогасител

Презареждане на пожарогасител

Можете да извършите тест и сработване пожарогасителя преди да го донесете за сервиз или зареждане, за да повдигнете собствената си увереност за работа с него.

В повечето случаи, пожарът е в двигателния отсек, така че имайте предвид следните препоръки/стъпки при гасене на възникнал пожар във Вашия автомобил:

  • Изгасете двигателя и отстранете ключа от таблото;
  • Дръпнете лоста за освобождаване на капака на двигателя;
  • Вземете пожарогасителя и освободете предпазните му способия – блокировки, щифтове, шплентове;
  • Открехнете капака минимално, колкото е необходимо, за да впръскате съдържанието на пожарогасителя (трябва да отворите минимално, тъй като достъпът на кислород до огнището трябва да бъде ограничен по възможност).
  • Средното време, за което изправен пожарогасител 1кг изхвърля целия гасителен агент е не повече от  10 секунди;
  • Допустимо е да преустановявате изпръскването на струята за момент (примерно, за да се преместите на по-удобна позиция).

Със стандартен пожарогасител с АВС прах може да гасите:

  • Пожари клас А: твърдо горими и тлееши вещества;
  • Пожари клас В: горящи течности;
  • Пожари клас С: горящи газове.

Като цяло прахов #пожарогасител Gloria с АВС прах е много качествен и надежден – нещо типично за стока Немско производство.

Вашият коментар

TOP

newspaper templates - theme rewards

Web Analytics