Трябва ли ви система за пожароизвестяване?

by / четвъртък, 16 юли 2015 / Published in Пожароизвестяване, Публикации
Системи за пожароизвестяване

Научете повече за системите за пожароизвестяване, за да решите от коя точно имате нужда.

Какво е пожароизвестителна система?

Системата за пожароизвестяване представлява набор от технически средства за откриване на различни признаци на пожар (топлина, дим, пламък, газ) и да информира хората за мястото и обстоятелствата на тяхното възникване. Като цяло, пожароизвестителната система се състои от димни детектори, приемни устройства, светлинно-звукови устройства, комуникационни линии и т.н.

Пожароизвестителни системи

Пожароизвестителни системи

Видове системи за пожароизвестяване:

Конвенционални пожароизвестителни централи

При тях кабелната линия излиза от контролния панел и завършва с краен елемент, в повечето случаи резистор. В продължение на кабелната линия се свързват детектори и ръчни пожароизвестители. Линиите, организирани по този начин се наричат конвенционални зони.

Адресируеми пожароизвестителни системи

При тях кабелната линия, по която са разположени различните устройства, започва от контролния панел и се връща в него.  Линиите на адресируемите пожароизвестителни системи се наричат кръгове или контури. Те дават възможност за цялостно разпознаване на всяко монтирано на кръга устройство по индивидуалния адрес, в което се състои и основното преимущество на този тип системи.

Аналогови пожароизвестителни системи

Пожароизвестителна система

Пожароизвестителна система

Тези системи позволяват получаването на значително по-голям обем информация от пожароизвестителните устройства. Те са специален вид адресируеми системи, в които стойностите на устройствата се обработват от микропроцесора на контролния панел в съответствие със заложените в него алгоритми, което помага за значително намаляване на фалшивите сработвания. Стойностите на аналоговите детектори могат да бъдат следните: нормално състояние, необходимост от поддръжка, повреда, предварителна аларма, аларма и т.н. Аналоговите пожароизвестителни системи имат възможност за едновременна и непрекъсната обработка на множество сигнали, като се отчитат максимален брой характеристики на сигнала (енергия, амплитуда, скорост на промяна и др.). Това ги прави и най-модерният вид пожароизвестяване. Освен, че точно предоставят мястото на пожар, имат възможността да го регистрират в много ранен етап. Системата гъвкаво се адаптира към условията на работа и характеристики на всяка стая, което я прави лидер сред пожароизвестителните системи.

Фирма Гибко-9 ЕООД предлага продажба, инсталация и сервиз на всякакъв вид системи за пожароизвестяване на изключително изгодни цени. За допълнителна информация се свържете с нас посредством формите за контакт, изписани в сайта.

Вашият коментар

TOP

newspaper templates - theme rewards

Web Analytics