Схема за евакуация и противопожарно оборудване

by / четвъртък, 30 ноември 2017 / Published in Пожарна безопасност, Пожарна техника
Схема за евакуация и противопожарно оборудване

Схема за евакуация и противопожарно оборудване

Много са ситуациите, които могат да предизвикат нужда от евакуация. В някои случаи можете да имате ден-два, за да се подготвите, докато в други ситуации може да се наложи незабавна евакуация. Аварийните схеми за евакуация са безспорно един от плановете с жизненоважно значение. Те гарантират бързото и безопасно напускане на всички граждани от обекта, независимо от обстоятелствата. Времето за евакуация за различните опасности и условия варира.

Схема за евакуация и противопожарно оборудванеПрез изминалата 2016 година според данни на НСИ за възникнали 3 577 кризисни събития. На първо място стоят пожарите, като те наброяват 2448. Това прави пожарът първенец по бедствия, възникнали в рамките на една година.  Ето затова трябва да се подсигурите с качествено противопожарно оборудване. Правилната схема за евакуация в комбинация с висококачествено противопожарно оборудване ще осигурят бързото и безопасно напускане на сградата/обекта, което е и основното предназначение на това средство, а именно съхраняването на възможно най-много човешки животи. Осигуряването на безопасни условия на труд е от първостепенно значение и не само – животът на всеки гражданин попаднал в бедствена ситуация на територията, на който и да е обект – също се превръща в грижа на стопаните на помещението.  Опазването на живота и здравето на хората при пожар предвижда евакуационни пътища и евакуационни изходи. Добрата евакуационна система използва алармени сигнали като се използват както звукови, така и визуални сигнали, както и оборудване за евакуация като шейни, подложки и столове за хора в неравностойно положение.

Схема за евакуация и противопожарно оборудванеИзбирайки да работите с нас, екип от специалисти ще изготви оценка за противопожарна сигурност на Вашия обект. Ще се разработят правилни планове за напускане на сградата, отговарящи на противопожарните норми. Освен това, ние предлагаме и комплексна противопожарна поддръжка, за която можете да научите повече в секцията услуги. Екипът ни се състои от инженерни професионалисти, притежаващи дългогодишен опит и отдадени на каузата на фирмата – качествено обслужване, гарантиращо безопасност и спокойствие.

Превенцията от рискове Ви поставя една крачка пред възможните бедствия. Извършването на ежемесечна проверка на пожарогасителите и зареждането им са част от мерките, които съдействат за едно добро противопожарно оборудване.

С гордост споделяме с Вас, че едни от последните обекти, осигурени с противопожарно оборудване от нас, са сградата на Софийски районен съд и Софийска районна прокуратура.

Вашият коментар

Схеми за евакуация и противопожарно оборудване

TOP

newspaper templates - theme rewards

Web Analytics