Система за пожароизвестяване и димо и топлоотвеждане, в завод за бойлери и слънчеви колектори – гр. Елин Пелин

by / събота, 18 октомври 2014 / Published in Публикации
Система за пожароизвестяване и димо и топлоотвеждане

Система за пожароизвестяване и димо и топлоотвеждане

Предлагаме на Вашето внимание реализирана от нас система за пожароизвестяване и система за димо и топлоотвеждане, работещи съвместно в завод за производство на бойлери и слънчеви колектори на гръцка фирма, местеща производството си у нас и вече произвеждаща бойлерите на ЕЛДОМ-ИНВЕСТ.

Всички използвани кабели са трудно-горими, изтеглени в самозагасваща твърда PVC тръба и някои участъци с гофрирана такава. Системата за пожароизвестяване беше изградена посредством линейни димни пожароизвестители DOP40, монтирани на височина 12м, над технологичното оборудване и кабелните трасета. Принципът на действие на линеен пожароизвестител DOP40 е чрез излъчвател и приемник в основното тяло, и насрещна призма за дефлектиране на излъчвания сигнал, се следи за продукти на дима в областта. Детекторите се настройват прецизно, посредством лазарен прицел.

Системата за пожароизвестяване подава сигнал към системата за димо и топлоотвеждане.

Системата за димо и топлоотвеждане бе изградена по следния начин: Обемът на халето бе разделен на отделни „джобове“, чрез статични димни завеси, насочващи и разпределящи димните продукти към съответния авариен вентилатор за отдимяване, разположени на покрива. С пускането на вентилаторите, се отварят и приточните отвори на ниво 1.80м, посредством ел. задвижка.

Двете системи са снабдени със собствени бутони за ръчен пуск.

За изграждането на обекта бе използвана напълно автоматизирана вишка с управление от коша и множество хидравлични разпънки.

Системите бяха тествани и демонстрирани пред органите на РСПБЗН, посредством тестер с различни степени на процентно затъмнение на средата, на произволен DOP40. Бяха приети без забележки. За повече информация относно проекта – 0898 70 70 15 – инж.Божидар Иванов.

 

Система за пожароизвестяване и димо и топлоотвеждане

Вашият коментар

TOP

newspaper templates - theme rewards

Web Analytics