Евакуационни указателни знаци

by / сряда, 01 април 2015 / Published in Публикации
Евакуационни стикери и табели

Евакуационни указателни знаци

При нас можете да поръчате евакуационни указателни знаци и табели на изгодни цени. Нужно е единствено да се свържете се с нашите консултанти на посочените телефони в сайта.

Евакуационни указателни знаци се използват при извънредни ситуации, а за такива се считат тези, при които животът на хората е застрашен от максимален брой фактори. Това са пожарите, наводненията или разрушенията в сгради, в които има хора. Именно, за да се избегне възникването на паника в такива ситуации, евакуационните указателни знаци са от голяма помощ за бедстващите. Те помагат да се ориентираме в обстановката, да намерим телефон, пожарогасител, авариен изход и т.н.

Благодарение на евакуационните указателни знаци, човек лесно може да избегне непредвидени ситуации, които застрашават неговия живот. Според българските наредби за пожарна безопасност, практически всички евакуационни указателни знаци трябва да съдържат графическа или текстова част. Това значи, че само при един поглед, човек моментално и с лекота ще разбере за какво се отнасят.

Тези евакуационни указателни знаци са незаменими и в ситуации, при които е изключено осветлението. Тъй като повърхността им е покрита с фосфорни пигменти, те притежават способността самостоятелно да излъчват жълто-зеленикаво сияние, с продължителност чак до 8 часа, а понякога и по-дълго време. Това тяхно свойство ни позволява да видим правилата за мерките за сигурност, дори при пълен мрак.

До неотдавна, на пазара са могли да се намерят само не светещи и светлоотразителни указателни знаци. Названието им говори достатъчно за самите тях. Не светещите знаци се използват в добре осветени помещения, докато светлоотразяващите – на места с понижена видимост. Технологията на вторите се свежда в това, че върху повърхността им се нанасят малки лещи и при попадане на светлина в тях, тя напълно се отразява и на практика изцяло се възвръща към източника си. Такъв знак се възприема от човешкото око много по-ярко от заобикалящата го действителност.

Евакуационни указателни знаци

Евакуационни указателни знаци

2 Responses to “Евакуационни указателни знаци”

  1. Благодаря, статията ми беше изключително полезна :)

Вашият коментар

TOP

newspaper templates - theme rewards

Web Analytics